K2_THE_LATEST
نَجَف (به عربی: مدينة النجف یا النّجف الأشرف) نام شهری است در کشور عراق. شهر نجف آرامگاه علی بن ابیطالب نخستین امام شیعیان میباشد.
این شهر مرکز استان نجف است و از مقدسترین شهرهای شیعیان و مرکز قدرت سیاسی شیعیان در عراق بشمار میرود. نجف همواره محل تردد و اقامت زائران و نیز مشتاقان علوم دینی است که این عامل در رونق تجارت آن تأثیری بسزا دارد. این شهر مدت زیادی در مسیر کاروانهایی قرارداشته که برای انجام مناسک حج از راه خشکی عازم مکه ومدینه بودند. این ویژگی نیز در ارتباط نجف با شهرها و مراکز تأثیر زیادی داشته است.
در نجف صنعتهای مختلفی رونق داشته، منسوجات نجف مشهور و عبای نجفی، مرغوب و مطلوب بسیاری از خریداران است که به دلیل تولید فراوان به شهرهای دیگر عراق نیز صادر میشود. بازرگانی نجف رونق فراوان داشته و تاجران حجاز، نجد، عمان، یمن و کویت با آن شهر در ارتباطاند.
به غیر از قبر علی بن ابیطالب، در شهر نجف اماکن مقدسه دیگری نیز وجود دارد که به شرح زیر میباشد:
قبر آدم پیامبر
قبر نوح پیامبر
قبر هود پیامبر
قبر صالح پیامبر
مسجد حنانه
مسجد سهله
قبر کمیل بن زیاد نخعی
قبرستان وادی السلام
پس از سوءقصد و کشته شدن علی بن ابی طالب توسط ابن ملجم طبق وصیت وی، او به طور ناشناس در منطقهای نزدیک به شهر کوفه دفن شد.
چنین روایت شده که بیش از صد سال بعد، خلیفه عباسی، هارون الرشید، به شکار گوزن در خارج کوفه رفت و گوزن به محلی پناه برد که در آن محل سگهای شکاری او را دنبال نکردند. در پرس و جو که راز این مکان چیست، به هارون الرشید گفته شد که آن محل دفن علی است. هارون الرشید بعد از اینکه این امر توسط جعفر بن محمد تأیید شد، دستور داد که مقبرهای در همان محل ساخته شود و در زمان کوتاهی شهر نجف در اطراف مقبره رشد کرد. مکان دیگری که ادّعا میشود مدفن علی بن ابی طالب است، شهر مزارشریف در افغانستان میباشد.
همه ما مسلمانان علی الخصوص شیعیان برای از بین بردن فشارها و خشم درونی، در سایه دعا و یاری رسانی از ارواح پاک معصومین درگاه حضرت حق انرژی میگیریم و پریشان احوالی زندگی روزمره خود را به واسطه مقربین خدااز بین میبریم.
حفاظت از زائر مرقد معصومین را در دنیا و آخرت وعده داده و او را غرق قرب دوستی خود می گرداند. امید است که برای ما نیز میسر شود تا به زیارت مرقد حضرت مشرف شویم تا ایشان مدد کنند و شفاعتی را در روزموعود برای ما درنظر بگیرد. ما در تلاشیم تا با فراهم آوردن اسباب این سفر معنوی برای شما زائر گرامی توشهای اخروی برای خود بیاندوزیم و اطمینان داریم که هر چقدر بیشتر سبب رضایت خاطر شما را در سفر به تور کربلای معلی | تور نجف اشرف فراهم کنیم، پاداش و نزدیکی بیشتری را نزد حضرت حق نصیب خود کردهایم. با ما در تورهای کربلازمینی و هوایی | تور نجف زمینی وهوایی همراه شوید تا زیارتی دلچسب و دلنشین و خاطره انگیز و به دور از دغدغههای معمول داشته باشید.تور کربلا همچون تور مشهد به شما یک لذت معنوی و روحانی خاص میدهد که تجربه آن برای هر کس شیرین و به یاد ماندنی است.
در ماه های محرم و عزاداری شهادت سالار شهدا امام حسین (ع) تور کربلا و سفر های زیارتی به کشور عراق به صورت چشمگیری افزایش پیدا می کند که شیعیان راهی کربلا معلی و دیگر شهر های عراق می شوند.
به طور کلی کربلا یکی از مهم ترین شهر های زیارتی عراق و جهان می باشد ، مرقدپاک و مطهر امام حسین و حضرت ابو الفضل العباس شهر کربلا را به یکی از قطب های گردشگری مذهبی تبدیل کرده است.در طول سال شیعیان و دوستداران ائمه اطهار همراه با تور کربلا سفر می کنند و در مناسبت های تاسوعا ، عاشورا و اربیعین تعداد تور کربلا و جمعیت زائران به اوج می رسد.اگرمیخواهید همراه تور کربلا سفر کنید بهتر هست قبل از سفر اطلاعاتی در مورد این شهر زیارتی بدانید : اختلاف ساعت کربلا با ایران 1 ساعت و نیم ، زبان مردمان این شهر زیاتی کردی و عربی و واحد پول آن ها دینار عربی می باشد.
کربلا ونجف جز شهرهای مذهبی مسلمانان شیعی جهان می باشد و جاذبه گردشگری این 2 شهر زیارتی و مطهر وجود بارگاه پاک امامان و بزرگان دینی ومذهبی به نام می باشد.
بعضی از آثار تاریخی کربلا ونجف می توانیم به قلعهی هندی ، قلعهی اخیضر ، مقام امام صادق علیهالسلام ، قصر عطشان ، مقام زین العابدین علیهالسلام ، مقام حضرت مهدی (عج) ، حسینیههای کربلا و مساجد کربلا نیز اشاره کرد ودرنجف قبرستان وادی السلام،شهرکوفه مسجدکوفه،بارگاه امام اول شیعیان منزل امام خمینی درزمان تبعید،. اگر قصد سفر به کربلای معلی ونجف اشرف رادارید و میخواهید برای زیارت عتبات متبرکه در نجف ، سامرا،کاظمین به کشور عراق سفر کنید. مطلب زیر را بخوانید و در صورت نیاز با همکار مجرب ما در زمینه تور کربلا تماس بگیرید، تا با اطلاعات کافی این سفر را آغاز کنید.
کَربَلا مرکز استان کربلا، از شهرهای جنوبی کشور عراق، با جمعیت ۵۷۲٬۳۰۰ نفر (۲۰۰۳ م) در ناحیه غربی فرات قرار دارد و فاصلهاش تا بغداد ۹۷ کیلومتر است.
شهرت این شهر با نبرد کربلا در دهم محرم ۶۱ هجری قمری پیوند دارد. حرم حسین بن علی و برادرش عباس بن علی در شهر کربلا از مکانهای مقدس اسلامی و زیارتگاه مسلمانان شیعه است.
این شهر تا سال ۶۱ هجری قمری بیابان بزرگی بودهاست به نامهای نینوا، غاضریه و طف. اما بعد از سال ۶۱ قمری و رویداد کربلا، بهتدریج مورد توجه شیعیان و مسلمانان قرار گرفت و پس از ساخت گنبد و بارگاه برای شهدای کربلا توسط حکومت آل بویه که یکی از حکومت های معتقد به خاندان پیامبر بود، به یکی از شهرهای مهم زیارتی عراق تبدیل شد.
بنابر برخی گفتهها، امام حسین بن علی علیه السلام گوشهای از زمین کربلا (زمینی به مساحت ۳۶ کیلومتر مربع) را که اکنون شامل مضجع شریف امام و سایر شهدای کربلا میشود، به شصت هزار درهم از مردم نینوا و غاضریه خریداری کردند و با آنها شرط کردند که مردم را برای زیارت شهدای کربلا راهنمایی کنند و از زائرین حرم تا سه روز پذیرایی کنند
واژه کربلاء یک واژه آرامی است که نهایتاً از زبان اکدی وام گرفته شده است. واژه کربلا در آرامی כַרְבָלָא / ܟܪܒܠܐ [ krblh این واژه نهایتاً از واژه اکدی karballatu گرفته شده است.@کربلا از ثروتمندترین و مهمترین شهرهای عراق است و منابع اصلی درآمد آن از زائرین اماکن مذهبی و کشاورزی و بویژه محصول خرما است. این شهر از دو بخش قدیم یا بخش مذهبی و کربلای جدید تشکیل شدهاست. مدارس اسلامی و ساختمانهای دولتی زیادی نیز در کربلا متمرکز شدهاند.
حرم حسین بن علی که در برخی از منابع نیز آن را مسجدالحسین نامگذاری کردهاند، در مرکز بخش مذهبی شهر کربلا قرار دارد. در روز اربعین بسیاری از مسلمانان و شیعیان جهت زیارت این مکان به شهر کربلا میآیند. بسیاری از زائران مسن نیز به کربلا میآیند تا آخرین سالها و روزهای زندگی خود را در این شهر سپری کنند.
به دلیل وجود حرم حسین بن علی و برادرش عباس بن علی در شهر کربلا، ۱۰۰ مسجد و ۲۳ مدرسه دینی در این شهر ساخته شدهاست.
وحید بهبهانی
میرزا مهدی شهرستانی (از مهادی اربعه)
عبدالله مامقانی
سید محمد حسین شهرستانی
سید علی طباطبایی (صاحب ریاض)
میرزا محمدتقی شیرازی
سید محمدعلی شهرستانی
میرزا سید مهدی حسینی شیرازی
ملا حسینقلی همدانی
سید مرتضی کشمیری
سید محمدرضا شیرازی
کربلا، مدفن بسیاری از مشاهیر، پادشاهان و رجال سیاسی ایرانی بودهاست، در مطلب زیر به بررسی این افراد میپردازیم:
پادشاهان آل بویه
پادشاهان آل بویه قدیمیترین پادشاهان دفن شده در حائر حسین هستند. بسیاری از این امیران شیعه در توسعه، بازسازی و تزیین حرم حسین و دیگر امامان شیعه نقش مؤثری داشتند. چند تن از آنان در داخل بقعهای در صحن کوچک خاک شدهاند. در زمانهای پیشین، بقعهای بر فراز قبر آنان وجود داشت که در میان مردم به بقعه آل بویه شهرت داشت. در ۱۲۶۸ ق عبدالرسول خالصی به دستور رئیس اوقاف وقت عراق این بقعه و آثار تاریخی آن را تخریب کرد.
مظفرالدینشاه قاجار
مظفرالدینشاه از پادشاهان قاجار است که فرمان مشروطیت را در ۱۳۲۴ ق صادر کرد و در همان سال از دنیا رفت. بر اساس وصیتاش او را در کربلا به خاک سپردند. قبر مظفرالدینشاه داخل رواق فقیهان یا رواق پادشاهان است و روی آن با موزائیک فرش شدهاست.
سامِرا (به عربی: سامَرّاء) (دگرگونشده ی: سُرِّ مَن رَأیٰ؛ به معنای: شاد شود هر که آن را بدید) شهری در میانهٔ عراق، در استان صلاحالدین؛ در کرانهٔ دجله، ۱۲۵ کیلومتری شمال بغداد جای گرفته است. در سال ۸۳۶م بهدستور خلیفهٔ عباسی معتصم بالله بنیان نهاده اشت تا بهجای بغداد پایتخت شود.[۱]
مسجد جامع سامرا و مسجد و حرم عسکریین دو بنای مشهور سامرا است.
سامرا بین مسلمانان شیعه اهمیت مذهبی دارد. این شهر یکی از شهرهای مذهبی عراق به شمار میرود، مدفن دو تن از امامان شیعه حسن عسکری و علی نقی در آنجا قرار دارد. علاوه بر اینکه مقبرهٔ دو تن از امامان شیعه آنجاست، شیعیان معتقدند که مهدی موعود نیز در این شهر زاده شدهاست.[نیازمند منبع]. مسجد جامع سامرا یکی از بناهای مهم این شهر میباشد که منارهٔ آن شهرت ویژهای دارد.
آقای علیزاده, [16.12.16 16:48]
معتصم بالله خلیفهٔ عباسی (خلافت از ۲۱۸ قمری) دستور ساختن شهر را داد و پس از اتمام به آنجا نقل مکان کرد. بدین ترتیب پایتخت خلافت از شهر بغداد به سامرا منتقل شد. این شهر به نام سازنده آن عسکر المعتصم نیز نامیده میشد. لقب عسکری حسن عسکری امام یازدهم شیعیان برگرفته از این نام است.
بابک خرمدین، رهبر جنبش سرخ جامگان برضد اشغالگری اعراب پس از حمله مسلمانان بهایران، در ۱۸ دی سال ۲۳۶ بهدستور معتصم بالله کشتهشد. ابتدا دست و پای وی را بهتدریج قطع کردند. سپس جنازهاش را در شهر سامرا بر سر دار کشیدند.[۲]
تا سال ۲۵۶ ه. هشت خلیفه از این شهر حکمرانی و خلافت نمودند. در این سال المعتمد علی اللَّه عباسی بار دیگر به بغداد بازگشت و آنجا را پایتخت خلافت قرار داد. سامرا طی مدت سه دهه پایتختی، توسعه فراوانی یافت و تعداد زیادی از کاخها و تفریحگاهها و مساجد در این شهر ساخته شد.[۳]
حرم علی بن محمد هادی، امام دهم شیعه (تاریخ درگذشت: سال ۲۵۴ ه) و امام یازدهم، حسن بن علی عسکری (تاریخ درگذشت: ۲۶۰ ه) از زیارتگاههای شهر امروزی سامرا است. نخستین ساختمان بر آرامگاه آنان، از قرن چهارم هجری است که تاکنون همواره تجدید و ترمیم شده و توسعه یافته است. این حرم دارای گنبدیاست که یکی از بزرگترین گنبدها در جهان اسلام است، محیط این گنبدِ طلاییِ عظیم، ۶۸ متر است که در آن ۷۲ هزار کاشی طلا به کار رفته است. در دو سمت این گنبد دو گلدسته طلایی قرار دارد که هر یک دارای ۳۶ متر طول است.[۳]
سامِرا (به عربی: سامَرّاء) (دگرگونشده ی: سُرِّ مَن رَأیٰ؛ به معنای: شاد شود هر که آن را بدید) شهری در میانهٔ عراق، در استان صلاحالدین؛ در کرانهٔ دجله، ۱۲۵ کیلومتری شمال بغداد جای گرفته است. در سال ۸۳۶م بهدستور خلیفهٔ عباسی معتصم بالله بنیان نهاده اشت تا بهجای بغداد پایتخت شود.[۱]
مسجد جامع سامرا و مسجد و حرم عسکریین دو بنای مشهور سامرا است.
سامرا بین مسلمانان شیعه اهمیت مذهبی دارد. این شهر یکی از شهرهای مذهبی عراق به شمار میرود، مدفن دو تن از امامان شیعه حسن عسکری و علی نقی در آنجا قرار دارد. علاوه بر اینکه مقبرهٔ دو تن از امامان شیعه آنجاست، شیعیان معتقدند که مهدی موعود نیز در این شهر زاده شدهاست.[نیازمند منبع]. مسجد جامع سامرا یکی از بناهای مهم این شهر میباشد که منارهٔ آن شهرت ویژهای دارد.
پس از اینکه میرزای شیرازی در سال ۱۳۱۲ق. در سامرا درگذشت، شیعیان هم کمکم سامرا را ترک کرده و به سمت دیگر شهرهای شیعهنشین بهویژه در جنوب عراق یعنی کربلای معلی و نجف اشرف کوچ کردند. بر همین اساس، سامرا آرامآرام به یک شهر سنینشین تبدیل شد. چند دهه پس از حکومت حزب بعث، تقریبا حضور شیعیان در سامرا به صفر رسید.
حرم عسکریین
مرقد امام هادی علیه السلام.jpg
نوشتار اصلی: حرم عسکریین
مدفن امام هادی(ع) و امام عسکری(ع) مهمترین مکان زیارتی شهر سامرا است.
تخریب حرم عسکریین
نوشتار اصلی: تخریب حرم عسکریین
حرم امامین عسکریین (ع) دو بار به دست ترویستها تخریب شد. اولین حمله در ۳ اسفند ۱۳۸۴ش. و دومین حمله پس از گذشت شانزده ماه در ۲۳ خرداد ۱۳۸۶ش. رخ داد. در نخستین تخریب، بمبگذاران با به کارگیری بیش از دویست کیلوگرم تیانتی، گنبد و بخشی از گلدستههای طلایی حرم را فروریختند. در حمله دوم نیز گلدستههای طلایی تخریب شد. پس از این حملات تروریستی، بارگاه دو امام، در دست بازسازی و نوسازی قرار گرفت.
سرداب مقدس
سرداب غیبت.jpg
نوشتار اصلی: سرداب مقدس
سرداب غیبت، زیرزمین خانه مسکونی امام حسن عسکری (ع) بوده که هماکنون در شمال غربی حرم عسکریین در شهر سامرا قرار دارد. گویند این مکان محل زندگی و عبادت امام هادی (ع) و امام حسن عسکری (ع) در روزهای گرم تابستان بوده است. بنابر گزارشهایی، امام مهدی (عج) نیز بارها در زمان حیات پدر و پس از آن در این مکان دیده شده است.
امام هادی(ع)، امام دهم شیعیان
امام حسن عسکری(ع)، امام یازدهم شیعیان
نرجس خاتون مادر امام زمان(عج) که قبرش داخل ضریح و پشت سر امامین عسکریین قرار دارد
حکیمه خاتون دختر امام جواد(ع) و عمه امام عسکری که در پایین پای امامین عسکریین مدفون است
حسین بن علی الهادی فرزند امام هادی(ع) و برادر امام عسکری(ع)
سمانه یا سمانه مغربیه ملقب به «ام الفضل» مادر امام هادی(ع) که در کنار فرزندش دفن شد
سوسن مادر امام عسکری(ع)
ابرهیم اشتر نخعی فرزند مالک اشتر در منطقه دُجَیل در نزدیکی سامرا
جمیل بن دراج از محدثان شیعه، در منطقه دُجَیل در روستای طارمیه
ابوهاشم جعفری از محدثان و راویان شیعه؛ قبر او داخل ضریح عسکریین است.
ابن سکیت ابویوسف یعقوب بن اسحاق اهوازی
نجاشی دانشمند رجالی شیعه؛ نجاشی در سال ٣٧٢ متولّد و در سال ۴۵٠ در مطيرآباد وفات يافته است، مطيرآباد يا «ميطره» روستايى در نواحى سامرا است.[۱۴]
آقا رضا همدانی از مراجع تقلید قرن سیزدهم[۱۵]
زید بن موسی بن جعفر(ع) معروف به زید النار[۱۶][۱۷]
محمد بن علی الهادی معروف به امامزاده سید محمد، مدفون در شهر
لورم ایپسوم متنی است که ساختگی برای طراحی و چاپ آن مورد است. صنعت چاپ زمانی لازم بود شرایطی شما باید فکر ثبت نام و طراحی، لازمه خروج می باشد.سایت جـوم آریـا یکی از بهترین ارائه دهنده ی قالب های فارسی جوملا و وردپرس است .